#ØKERN!

Fremtidens Økern vil binde Groruddalen sammen med Oslo indre by, og blir det nye sentrum i Hovinbyen. Sentrumskjernen som skal utvikles rundt Økern T-banestasjon skal bli et nytt levende byområde med nye urbane bomiljøer, et bredt handelstilbud, det skal ha en sterk lokal og regional satsing på kultur, i kombinasjon med etablering av mange nye arbeidsplasser. I løpet av det siste året har det blitt gjennomført en omfattende medvirkningsprosess for å gi innspill til planarbeidet. Les mer om dette her

 

Men slike store utviklinger tar tid, vi er derfor opptatt av å gjøre området rundt Økern T-banestasjon mer hyggelig å ferdes i, mens vi venter.  Vi planlegger nå derfor også en mer hands-on oppfølging på de ønsker som er kommet frem i tidligere medvirkning. Vi ønsker å invitere med lokalmiljøet i dette for å skape liv, spennende aktiviteter og sosiale møteplasser nå med en gang!

Involvering av lokalmiljøet på Økern:

 

BLI

MED!

Bli med!

 

 

Denne høsten og vinteren inviterer vi med nærmiljøet på Økern direkte inn i prosessen med å skape liv i Økern sentrum «her og nå»!

 

Målet er på kort sikt å skape mer hyggeligere og tryggere omgivelser å oppholde seg i- og ferdes i rundt T-banestasjonen.

 

Vi planlegger flere strakstiltak som følger opp på innspill gitt tidligere i medvirkningsprosessen i forbindelse med planarbeidet. Etterhvert som de ulike tiltakene og utsmykninger blir ferdige innvier vi til ny bruk gjennom corona-vennlige arrangementer og aktiviteter som man kan være med på. 

Det skal males på asfalt og bygges scene og benker, plantes og males stier

MARKEDSPLASSEN

LOMMEPARKEN

T

Det skal males stier og lek på asfalt, bygges benker og plantes trær.

Hva skjer akkurat nå?

Vi tror på en sterk satsing på barn og unge. Vi har derfor allerede etablert et godt samarbeid med Løren barneskole og Kuben Vgs.

 

Rundt 350 elever ved Løren barneskole har kickstartet det hele med å utvikle et stort gategalleri!

Følg med på veggene rundt det gamle Økernsenteret og T-banestasjonen, i løpet av oktober vil det komme opp mange nye veggmalerier laget av barn som går på Løren barneskole.

 

Det blir åpning av gategalleriet fra 9. okt.-11. okt!

Smittevern:

Vi planlegger alle aktiviteter på en slik måte at smittevernhensyn blir godt ivaretatt.

DELTA PÅ

AVSTAND!

Kom med innspill!

Har du noen gode idéer og ønsker om selv å kunne få til noen hyggelige aktiviteter i området i løpet av høsten og vinteren innenfor noen av disse temaene? Eller har du bare noen ønsker om aktiviteter du gjerne ville vært med på? Legg igjen en beskjed til oss i en av «postkassene»!

Postkassene har forskjellig tema, se om din idé hører til i én av postkassene. Om du ikke syns den passer i noen av temaene så velger du bare en av postkassene. Vi leser alle gode idéer uansett :-)

 

KONTAKT OSS

LÉVA Urban Design bistår Økern Sentrum (Steen & Strøm og Storebrand) med gjennomføring av de midlertidige tiltakene. Cecilie og Line fra LÉVA har derfor flyttet seg ut i felt og kan treffes i lokalet over T-banen (Se den blå Ø'en på kartet lenger oppe på siden). 

Cecilie Austerå

cecilie@leva-urbandesign.no

976 45 402

Line Østerkjærhus

line@leva-urbandesign.no

+45 278 55 292

© 2020 | LÉVA Urban Design

IMG_7487.JPG